luni, 30 decembrie 2013

Booktopia

Nu știu cum am uitat să vă spun despre Booktopia - ”O rețea socială prietenă cu cititul”.


Mi-am făcut cont în vară (o să vedeți că așa este împărțit timpul pe site) - nu mai știu unde am aflat de rețea. Eu văd această rețea ca pe un goodreads românesc.

Este ideală pentru cei pasionați de citit dintotdeauna, dar și pentru cei care abia descoperă universul cărților. Atunci când rămâneți în pană de idei, aici găsiți cele mai bune sfaturi legate de unde, când și de să mai citiți. Ba chiar mai mult, dacă ”răsfoiți” puțin rețeaua, veți descoperi atât de multe cărți interesante că nu veți mai rămâne niciodată fără idei.

Numele meu de utilizator este Ionela Alexii, vă aștept să ne împrietenim ca booktopici.

joi, 26 decembrie 2013

Kickstarter - promovare online pentru propriile proiecte

Dacă ai un proiect foarte bun, dar nu ai fonduri pentru a-l pune în aplicare, Kickstarter.com este locul perfect pentru a obține resursele financiare de care ai nevoie pentru a îndeplini un vis.
Tot ce trebuie să faci este:
- să îți faci cont pe site;
- stabilești suma de care ai nevoie;
- să găsești o modalitate de a impresiona cu proiectul tău.
Vizitatorii site-ul pot ”cumpăra” produsul tău înainte de a deveni disponibil. 
Veți găsi 17 proiecte românești, dintre care 7 au strâns suma de care aveau nevoie pentru implementare.

luni, 23 decembrie 2013

Coursera - cadou de la Mos Craciun

Dacă de mult ne doream o resursă online de cursuri gratuite, de la universități și instituții de prestigiu, iată că există un astfel de site - coursera.org
Cursurile sunt disponibile în mai multe limbi și acoperă o mare varietate de domenii de interes (de la agricultura la astronomie, trecând prin aproape toate științele de interes). Durata poate varia între 3-4 și 100 sau mai multe săptămâni.
Programa fiecărui curs este prezentată de la început, astfel că poți lua decizia corectă: să te înscrii la un curs pe care îți va face plăcere să îl urmezi. Te poți înscrie și în avans și vei fi anunțat printr-un email când începe cursul.
Odată început un curs, ai niște sarcini săptămânale bine stabilite: trebuie să vizualizezi câteva cursuri înregistrate video săptămânal, să citești un suport de curs (după caz, dacă există; se poate să fie înlocuit și de câte o carte de specialitate) și să treci cu brio un test pe care îl dai la sfârșitul săptămânii (de fapt, poți să îl dai în orice zi, dacă ai fost harnic/ă).

Spor la învățat lucruri noi!

marți, 17 decembrie 2013

Fisa postului - Online Marketing Specialist

Eu personal eram curioasa sa aflu ce ar trebui sa fac, daca dupa terminarea masterului m-as hotari sa devin Online Marketing Specilist.Vedem cum arata fisa postului in companiile romanesti mai jos:





Responsabilități:
- Asigurarea şi creşterea vizibilităţii companiei în piaţa de profil; 
- Colectarea de informații despre client şi monitorizarea concurenței; 
- Crearea strategiei de marketing pentru companie şi implementarea acesteia; 
- Asistenţă în organizarea şi promovarea de evenimente; 
- Analiza ofertelor publicitare şi gestionarea stocului de materiale promoționale; 
- Actualizarea website-ului firmei, editarea și difuzarea newsletter-urilor tipărite și electronice; 
- Identificarea modalităţilor de îmbunătăţire a experienţei online a vizitatorilor; 
- Publicitate online: identificarea oportunităţilor pentru promovarea companiei în mediul online; 
- Analiza ROI şi raportarea lunară a performanţei campaniilor de marketing. 
Cerințe: 
- Experienţă în aplicarea tehnicilor de marketing offline şi online; 
- Noțiuni solide de marketing si comunicare; 
- Entuziasm şi pasiune pentru marketing; 
- Abilităţi de comunicare excelente; 
- Persoană cu iniţiativă, proactivă, cu încredere în sine; 
- Persoană ambiţioasă, care doreşte să înveţe mult şi să se dezvolte profesional; 
- Studii superioare finalizate de Marketing/ Business; 
- Cunoştinţe de operare PC (Word, Power Point, Excel – baze de date) şi utilizarea Internetului; 
- Cunoaștere avansată a limbii engleze: scris, vorbit, citit; 
- Persoană dinamică, cu excelente abilități de comunicare și de analiză; 
- Interes pentru tehnologiile noi. 
Avantaje: 
- Mediu colegial de lucru; 
- Oportunităţi de participare la training-uri; 
- Membru al unei companii aflate în continuă dezvoltare; 
- Salariu fix atractiv; 
- Posibilitatea avansării în carieră. 

Observ totusi ca sunt amestecate responsabilitatile pentru marketing online cu cel offline; prea putine sunt companiile din Romania care aloca resurse umane diferite pentru online si offline.
Puteti analiza aici  o fisa a postului dedicata pentru o firma din SUA, mult mai la subiect dupa mine.


Marketing de continut

Consumatorii evită marketing-ul tradițional. Ei sar peste publicitatea televizată, ignoră de multe ori publicitatea din reviste, iar acum au devenit atât de adepți surfing-ului on-line, de unde pot lua informații online, fără nici o grijă pentru bannere sau butoane (ceea ce le face irelevante).
Marketerii inteligenți înțeleag că marketingul tradițional este din ce în ce mai puțin eficace și că trebuie să existe o cale mai bună.

Marketing-ul de conținut este tehnica de marketing de creare și distribuire de conținut relevant și valoros pentru a atrage, obține și captiva un public țintă foarte bine stabilit și cunoscut – cu scopul de a stimula acțiuni de vânzare profitabile. Practic, este arta comunicării cu clienții și prospecții fără a vinde. Este un tip de marketing care nu întrerupe. Marketingul de conținut nu înseamna o prezentare de produse și servicii, ci distribuirea unor informații care ajută cumpărătorul. (sursa)

Marketingul de conținut este folosit de unele dintre cele mai mari organizații de marketing din lume, printre care P & G, Microsoft, Cisco Systems și John Deere. Este, de asemenea, dezvoltat și executat de către întreprinderile mici și magazine de alte persoane de pe glob. De ce? Pentru că funcționează.

Aici gasiti un ebook cu 100 exemple de marketing de conținut care au adus succes companiilor care le-au utilizat.

miercuri, 11 decembrie 2013

Tencent

Pe piata romaneasca, dar si pe cea occidentala "puterea" in online este detinuta de Google, Facebook, Twitter si alti cativa. 
In China, pe de alta parte, cele mai multe din retelele sociale pe care le utilizam noi sunt blocate. Competitia pe internet este intre motorul de cautare Baidu, gigantul de comert online Alibaba si cea mai utilizata retea sociala Tencent.
Potrivit datelor furnizate de CNNIC, numarul utilizatorilor de internet din China va ajunge la jumatate din populatia tarii pana in 2016, in timp ce in luna august a anului trecut numarul utilizatorilor de telefoane mobile era de 1,06 miliarde.
Tencent = un mix intre AOL, Yahoo, Facebook, Twitter si MSN

In luna septembrie Tencent a atins o valoare de piață de peste 100 miliarde dolari, ceea ce a dus la scaderea actiunilor Facebook pe Wall-Street la acel moment cu 4%.
De-a lungul timpului, si aceasta retea s-a confruntat cu probleme legate de restrictionari din partea statului chinez(de la 31 martie si pana in 3 aprilie 2012 functia de comentarii a fost suspendata).


marți, 10 decembrie 2013

Duolingo


File:Duolingo banner.png


Duolingo este un website care contine cursuri de limbi straine gratuite. 

Un dezavantaj il reprezinta faptul ca nu avem inca nicio corespondenta intre limba romana si o alta limba.
Cu toate acestea, ne putem bucura de Duolingo, tinand cont ca romanii sustin vorbesc limbi straine in urmatoarele proportii (conform dcnews.ro):
31% engleza;
17% franceza;
7% italiana;
45% alte limbi.

Inregistrarea se face foarte simplu - cu o adresa de mail valida sau prin conectarea cu Facebook.
Se poate urmari evolutia zilnica, saptamanala, lunara, pentru fiecare limba straina invatata, dar si compara rezultatele cu cele ale prietenilor.

Un alt avantaj este ca puteti invata in doua sensuri. De exemplu, eu am ales germana din engleza, dar si engleza din germana pentru a putea avea o mai mare usurinta in vorbire si in trecerea de la o limba la alta.

Gradul de dificultate creste pe masura de treceti la un level superior, dar orice incepator se poate bucura de experienta Duolingo.

+ pentru ca este foarte important pentru noi: putem accesa duolingo prin aplicatii pentru Smartphone si tablete. Eu am incercat pe Iphone si Android si imi place chiar mai mult decat pe calculator.